ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «2η Δράση Δρόμου για την Καμπάνια για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου. Παρασκευή 26.9.2014, Πλ. Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη».

 Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
(Αρ. Αποφ. Πρωτ. 7646/2010 – Αρ. Μητρ. Περιφ. Αττ. 19388).
http://www.transgender-association.gr/
transgender.support.association@gmail.com

Open Doors

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «2η Δράση Δρόμου για την Καμπάνια για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου. Παρασκευή 26.9.2014, Πλ. Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, με υπερηφάνεια ανακοινώνει την 2η δράση δρόμου στα πλαίσια της συμμετοχής του στην πανευρωπαϊκή καμπάνια που διοργανώνει η ευρωπαϊκή οργάνωση για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας TransgenderEurope (TGEU) για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου:

«ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΝΤΟΥ:

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΟΡΤΕΣ».

Όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενο Δελτίο Τύπου μας από τις 24 Απριλίου[1], σκοπός της καμπάνιας είναι η παρότρυνση των ευρωπαϊκών κοινωνιών να αναγνωρίσουν τις σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αντιμετωπίζουν οι τρανς άνθρωποι στην καθημερινή ζωή τους.

Η 2η Δράση Δρόμου μας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, ώρες: 12.00-20.00 μ.μ. στην Πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, όπου μέλη μας, εθελοντές άλλων οργανώσεων και υποστηρικτές, θα βρίσκονται εκεί μαζί μας, για την ενημέρωση των πολιτών για το κρίσιμο θέμα της τρανς κοινότητας που είναι η Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου.

Την Δράση Δρόμου, υποστηρίζουν και θα συμμετέχουν εθελοντές/εθελόντριες από τις οργανώσεις: Θετική Φωνή, Thessaloniki Pride, Homophonia – Thessaloniki Pride, Good as You(th), Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης και Thessaloniki Rainbow Youth.

Διεκδικούμε την γρήγορη, προσιτή και διαφανή Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου και τη δυνατότητα αλλαγής των εγγράφων των τρανς ανθρώπων χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις. Η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, προστατεύει από τις διακρίσεις, προστατεύει την ιδιωτικότητα ενός ατόμου και αποτελεί την βάση για μια αξιοπρεπή ζωή.

Παράλληλα, θα υπάρξει συμμετοχή εκπροσώπου του ΣΥΔ στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης LGBT Κινηματογράφου την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 21.30 σε συζήτηση με θέμα: «Μια διαφορετική ζωή είναι δυνατή. Η προσωπική θέληση ενάντια στην κοινωνική καταπίεση», ενώ το Δ.Σ. έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για συνάντηση εκπροσώπων του ΣΥΔ με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κύριο Μπουτάρη, με σκοπό την συζήτηση θεμάτων που αφορούν την τρανς κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

—–

[1] https://transgendersupportassociation.wordpress.com/2014/04/26/%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1/

 

 

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο 22 Σεπτεμβρίου, 2014.

 
Αρέσει σε %d bloggers: