ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Επέμβαση της αστυνομίας σε έκθεση φωτογραφίας στη Κύπρο».

 Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2014

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

(Αρ. Αποφ. Πρωτ. 7646/2010 – Αρ. Μητρ. Περιφ. Αττ. 19388).

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Επέμβαση της αστυνομίας σε έκθεση φωτογραφίας στη Κύπρο».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη συλλογικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας με την παρούσα ανακοίνωση καταδικάζει απερίφραστα την επέμβαση της αστυνομίας και την αφαίρεση φωτογραφιών σε έκθεση φωτογραφίας που γινόταν με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης την οποία διοργάνωσε η Accept – LGBT Cyprus στη Λευκωσία της Κύπρου.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Παρασκευής, 21 Νοεμβρίου 2014, η Αστυνομία Κύπρου προέβη σε κατάσχεση των έργων της έκθεσης φωτογραφίας της Πάολας Ρεβενιώτη, «Διόρθωση», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Οργάνωσης για την Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης που τιμάται στις 20 Νοεμβρίου για τη μνήμη των τρανς θυμάτων δολοφονιών μίσους.

Η έκθεση κατασχέθηκε μετά από καταγγελία που δέχτηκε η Αστυνομία από πολίτη που κατά δήλωσή του «ενοχλήθηκε». Η Αστυνομία Κύπρου μετά τη καταγγελία προχώρησε σε κατάσχεση όλων των φωτογραφιών και σε ανάκριση του Προέδρου της Οργάνωσης, Κώστα Γαβριηλίδη, κατηγορώντας τον επίσημα για “Δημοσίευση Αισχρών Θεμάτων” σε δημόσιο χώρο.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), θεωρεί το συμβάν απαράδεκτη κατασταλτική επιχείρηση κατά της ελευθερίας της έκφρασης, ενώ λαμβανομένου υπόψη ότι συνέβη κατά τη διάρκεια έκθεσης φωτογραφίας τρανς προσώπου, μιας εκδήλωσης για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης, και από LGBT οργάνωση, κάνει φανερό ότι το υπόβαθρο είναι ρατσιστικό και συγκεκριμένα τρανσφοβικό.

Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στην Accept – LGBT Cyprus, την LGBT και ιδιαίτερα τη τρανς κοινότητα της Κύπρου, και καλούμε τις αρμόδιες Κυπριακές αρχές να σεβαστούν και να εφαρμόσουν τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή νομιμότητα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο 26 Νοεμβρίου, 2014.

 
Αρέσει σε %d bloggers: