ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Εκδήλωση για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου: Παρασκευή 09/01/2015, 18:00-20:00, Μικρόπολις (Βενιζέλου 18 & Βασ. Ηρακλείου)».

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

(Αρ. Αποφ. Πρωτ. 7646/2010 –

Αρ. Μητρ. Περιφ. Αττ. 19388)

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

gay

Good As You(th) –

Κοινότητα lgbitq Νέων Θεσσαλονίκης

http://www.goodasyouth.com

info@googasyouth.com

                                                                                Θεσσαλονίκη, 29/12/2014

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Εκδήλωση για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου: Παρασκευή 09/01/2015, 18:00-20:00, Μικρόπολις (Βενιζέλου 18 & Βασ. Ηρακλείου)».

afisa

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) και η Good As You(th) – Κοινότητα lgbtiq Νέων Θεσσαλονίκης, με το παρόν δελτίο τύπου, σας προσκαλούν σε εκδήλωση με τίτλο

«Τρανς*: Ζωές Χωρίς Ταυτότητα. Η διεκδίκηση της Ισότητας και της Αναγνώρισης από την Κοινωνία και το Κράτος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09/01 στις 18:00 στο Μικρόπολις (Βενιζέλου 18 & Βασ. Ηρακλείου) στην αίθουσα του 2ου ορόφου.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στα πλαίσια πανευρωπαϊκής καμπάνιας για τη Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας Φύλου που διεξάγει η Transgender Europe με τίτλο: «Πρόσβαση Παντού: Η Αναγνώριση Ανοίγει Πόρτες».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναλυθούν ορισμοί και έννοιες σχετικά με την ταυτότητα και την έκφραση φύλου, θα παρουσιαστούν μαρτυρίες από τρανς* του σήμερα και του χθες, οι ισχύουσες νομοθεσίες σχετικά με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, καλές πρακτικές σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η κατάσταση στην Ελλάδα, καθώς και προτεινόμενες στρατηγικές, η κοινωνική αποδοχή και πολλά άλλα.

Οι συμμετέχουσες και συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να παραλάβουν το βιβλίο «Ταυτότητα και έκφραση φύλου. Ορολογία, διακρίσεις, στερεότυπα και μύθοι», της Μαρίνας Γαλανού (Πρόεδρος του ΣΥΔ), που εκδόθηκε από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΏΝ (Σ.Υ.Δ.)

Συγγρού 29, 1ος όροφος, Αθήνα, ΤΚ 11743

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

Good As You(th) – Κοινότητα lgbtiq Νέων Θεσσαλονίκης

http://www.goodasyouth.com

info@goodasyouth.com

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο 29 Δεκεμβρίου, 2014.

 
Αρέσει σε %d bloggers: