ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Ομάδα Επικοινωνίας και Αυτογνωσίας για Τρανς Ανθρώπους. Από την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη, ώρες 16.30-18.00μ.μ., στο γραφείο του ΣΥΔ, Συγγρού 29».

 Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2015

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

(Αρ. Αποφ. Πρωτ. 7646/2010 – Αρ. Μητρ. Περιφ. Αττ. 19388).

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ομάδα Επικοινωνίας & Αυτογνωσίας για Τρανς Ανθρώπους. Από Τετάρτη 21 Ιανουαρίου και κάθε Τετάρτη, ώρες 16.30-18.00μ.μ., στο γραφείο του ΣΥΔ».

maketa

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη συλλογικότητα για την προστασία των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας με την παρούσα ανακοίνωση, κάνει γνωστό ότι από τη Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015 και κάθε Τετάρτη, ώρες 16.30-18.00μμ, θα πραγματοποιούνται συναντήσεις της Ομάδας Επικοινωνίας και Αυτογνωσίας για Τρανς Ανθρώπους, υπό το συντονισμό της ψυχολόγου Πάρβη Πάλμου (Clinical Psychology M.A.).

Ένα κεντρικό θέμα που αναδύεται σε όλους τους τρανς ανθρώπους είναι οι ακραίες, σοβαρές διακρίσεις και κοινωνικοί αποκλεισμοί που βιώνουν σε όλες τις πτυχές τις ζωής τους. Η επαφή και η επικοινωνία είναι μια κεντρική ανθρώπινη ανάγκη για την ομαλή εξέλιξη του κάθε άνθρωπου. Οι κακοποιητικές συνθήκες στις οποίες ένας τρανς άνθρωπος ζει έχουν ως αποτέλεσμα να στερούν την ευκαιρία για αυθεντική επαφή και επικοινωνία και κατ’ επέκταση να στερούν την ευκαιρία για αυτογνωσία και διερεύνηση.

Είναι αποδεδειγμένο ότι η συμμέτοχη σε μια ομάδα επικοινωνίας, αυτογνωσίας και στήριξης η οποία αποτελείται από ανθρώπους που μοιράζονται τα ιδία προβλήματα, μια ομάδα που να αποτελείται από τρανς ανθρώπους δίνει την ευκαιρία για αυθεντική επικοινωνία και στήριξη.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ) γνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά ένας τρανς άνθρωπος προσφέρει την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του ΣΥΔ να συμμετέχουν σε αυτή την Ομάδα Επικοινωνίας και Αυτογνωσίας με σκοπό:

* Να διερευνήσουν θέματα ταυτότητας φύλου ή έκφρασης φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού

* Να μιλήσουν ανοικτά για θέματα μετάβασης ανταλλάσοντας εμπειρίες και απορίες με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση μελών που το έχουν αποφασίσει

* Να συζητηθούν θέματα σε σχέση με την τρανς γονεϊκότητα

* Να δουλέψουμε με το θέμα της γνωστοποίησης “Coming Out” στην οικογένεια στην εργασία, στο σύντροφο η στη σύντροφο και στο ευρύτερο περιβάλλον

Κυρίως, να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου οι τρανς άνθρωποι θα εκφράζονται και θα αλληλεπιδρούν ελεύθερα εκπαιδεύοντας ο ένας τον άλλο και η μια την άλλη στις αρχές της αυθεντικής επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης, με τη βοήθεια της συντονίστριας, ώστε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε άλλα θύματα διακρίσεων ή αποκλεισμών.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)

ΣΥΓΓΡΟΥ 29, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ, ΤΚ 11743

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο 14 Ιανουαρίου, 2015.

 
Αρέσει σε %d bloggers: