ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Αναφορά βουλευτών προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, κύριο Μουζάλα, με αφορμή Υπόμνημα του ΣΥΔ, αναφορικά με τους LGBTI πρόσφυγες».

Αθήνα, 5 Ιουλίου 2016

LOGOTYPO GTSA αντίγραφο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Αναφορά βουλευτών προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, κύριο Μουζάλα, με αφορμή Υπόμνημα του ΣΥΔ, αναφορικά με τους LGBTI πρόσφυγες».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένο μη κερδοσκοπικό Σωματείο εθελοντικού χαρακτήρα για την προστασία των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, με το παρόν δελτίο τύπου, ενημερώνει για την κατάθεση αναφοράς – ερώτησης προς τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Μετανάστευσης, κύριο Μουζάλα, σχετικό με τις θέσεις που κατέθεσε το ΣΥΔ, για τους LGBTI και ιδιαίτερα τους τρανς πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα μετά το δελτίο τύπου της 20ης Ιουνίου 2016, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες, όπου το ΣΥΔ, πέραν των ανησυχιών του, κατέθεσε μία δέσμη δέκα συγκεκριμένων προτάσεων προς το αρμόδιο Υπουργείο, το καταθέσαμε και εγγράφως ως Υπόμνημα υπόψιν του Υπουργού στις 22.6.2016, και εν συνεχεία, μετά από συνεννόηση, οι βουλευτές του Συ.Ριζ.Α. Αφροδίτη Σταμπουλή, Αννέτα Καβαδία, Καραγιαννίδης Χρήστος, Σταματάκη Ελένη και Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσαν το Υπόμνημα του ΣΥΔ ως αναφορά – ερώτηση προς τον κύριο Μουζάλα, ζητώντας από τον κύριο Υπουργό να πάρει θέση επ’ αυτών και ενέργειές του.

Μπορείτε εδώ να δείτε τις θέσεις του ΣΥΔ σχετικά με τους LGBTI και ιδιαίτερα τους τρανς πρόσφυγες και ευχαριστούμε θερμά τους βουλευτές για την προώθηση σε αναφορά του Υπομνήματός μας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του κυρίου Υπουργού, και δηλώνουμε ότι σε κάθε περίπτωση, θα βρισκόμαστε στο πλευρό όλων των προσφύγων, και ιδιαίτερα των LGBTQI και τρανς προσφύγων, με όλους τους δυνατούς τρόπους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)

Συγγρού 29, 1ος όροφος, Αθήνα, ΤΚ 11743

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

 

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο 5 Ιουλίου, 2016.

 
Αρέσει σε %d bloggers: