ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Συμμετοχή εκπροσώπου του ΣΥΔ σε ενημερωτικό σεμινάριο προς χειριστές της Υπηρεσίας Ασύλου για θέματα διεθνούς προστασίας ασύλου για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου».

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2017

LOGOTYPO GTSA αντίγραφο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Συμμετοχή εκπροσώπου του ΣΥΔ σε ενημερωτικό σεμινάριο προς χειριστές της Υπηρεσίας Ασύλου για θέματα διεθνούς προστασίας ασύλου για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, με το παρόν δελτίο τύπου, ενημερώνει σχετικά με εργαστήριο – σεμινάριο με θέμα: «LGBTQI άτομα στη διαδικασία ασύλου», το οποίο απευθυνόταν σε χειριστές υποθέσεων διεθνούς προστασίας ασύλου.

Το εργαστήριο – σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Ιουνίου από την Υπηρεσία Ασύλου και συμμετείχαν περίπου σαράντα χειριστές – χειρίστριες υποθέσεων διεθνούς προστασίας, ενώ ανάμεσα στις εκπαιδεύτριες ήταν η Πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, καθώς και εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Ασύλου, της EASO και της Ύπατης Αρμοστείας.

Εκ μέρους του ΣΥΔ, η Πρόεδρος του Σωματείου, Μαρίνα Γαλανού, πέραν της εισαγωγής γενικότερα σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και της ανάλυσης της κείμενης νομοθεσίας, καθώς και ευρωπαϊκής και διεθνούς νομολογίας σε θέματα διεθνούς προστασίας για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, ανέλυσε και ανέδειξε τους ενδεδειγμένους τρόπους χειρισμού, συμπεριφοράς και αντιμετώπισης και καλών πρακτικών από τις χειρίστριες και χειριστές των υποθέσεων.

Η Πρόεδρος του ΣΥΔ, ακόμη ανέδειξε τα γενικότερα προβλήματα αναφορικά με το άσυλο για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού και ιδιαίτερα ταυτότητας φύλου, ενώ επισήμανε τις ανάγκες για να γίνουν πολλά περισσότερα ανάλογα εργαστήρια-σεμινάρια, όχι μόνον προς τις χειρίστριες-χειριστές υποθέσεων, αλλά και σε όλο το προσωπικό που εμπλέκεται στο προσφυγικό, όπως μεταφραστές/στριες, συνοριοφύλακες, προσωπικό χώρων φιλοξενίας και άλλους.

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών θα συνεχίσει να εργάζεται τόσο στο επίπεδο νομικής υποστήριξης των προσφύγων και υποστήριξης των αιτημάτων διεθνούς προστασίας τους, όσο και γενικότερα σε όλες τις πτυχές του προσφυγικού ώστε τα πρόσωπα που αιτούνται διεθνούς προστασίας να λαμβάνουν την υποστήριξη που πρέπει, όσο και να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

ΣΥΓΓΡΟΥ 29, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 11743

Τηλ. 210.9210697

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο 30 Ιουνίου, 2017.

 
Αρέσει σε %d bloggers: