ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017.

Αθήνα 7 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε το τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο για τον μήνα Σεπτέμβριο του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, αναγνωρισμένης μη κυβερνητικής οργάνωσης εθελοντικού χαρακτήρα, όπου συζητήθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

Αρχικά αναγνώστηκαν και υπεγράφησαν τα πρακτική της προηγούμενης συνεδρίασης του Δ.Σ., καθώς επίσης κατατέθηκε από την υπεύθυνη του έργου «Ενδυναμώνοντας την τρανς κοινότητα» η αναφορά των μηνών Μαίου-Αυγούστου 2017, η οποία θα ελεγχθεί και θα καταχωρηθεί στην συνεδρίαση του επόμενου μηνός.

Στη συνέχεια συζητήθηκε και εγκρίθηκε η επανέναρξη για την περίοδο 2017-2018 και για τέταρτη συνεχή χρονιά, της Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης  Επικοινωνίας και Αυτογνωσίας για Τρανς ανθρώπους, με συντονίστρια την ψυχοθεραπεύτρια και μέλος του ΣΥΔ Πάρβη Πάλμου. Σχετικά με το θέμα θα δημοσιευθεί άμεσα δελτίο τύπου μας.

Ακολούθως συζητήθηκαν ζητήματα υποστήριξης τρανς αστέγων και γενικότερα LGBTQI προσώπων που βρίσκονται σε αδυναμία, καθώς και LGBTQI και ιδιαίτερα τρανς προσφύγων, και οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι υποστήριξής τους, είτε μέσω ιδίων δυνατοτήτων του ΣΥΔ, είτε σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις.

Εν συνεχεία συζητήθηκε η ενδυνάμωση και περαιτέρω ανάπτυξη της καμπάνιας που συμμετέχει το ΣΥΔ για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, και οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι διάδοσης τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, μέσω συγκεκριμένων δράσεων που θα ανακοινωθούν.

Συζητήθηκαν ακόμη και αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΣΥΔ σε συνέδρια καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία προγραμματίζονται και θα ανακοινωθούν σύντομα, καθώς επίσης και ο προγραμματισμός για τη διοργάνωση της Διεθνούς Ημέρας Τρανς Μνήμης τον Νοέμβριο.

Ακόμη συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και δράσης με άλλες οργανώσεις, κυρίως στον εκπαιδευτικό τομέα, καθώς και αγορά υλικού για την καλύτερη ανάπτυξη και διάδοση των δράσεων του ΣΥΔ.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

ΣΥΓΓΡΟΥ 29, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 11743

Τηλ. 210.9210697

Ώρες γραφείου: Δευτέρα έως Παρασκευή

09.00-14.00 & 17.00-20.00

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

 

 

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο 7 Σεπτεμβρίου, 2017.

 
Αρέσει σε %d bloggers: