ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Έναρξη Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης Επικοινωνίας και Αυτογνωσίας για τρανς ανθρώπους 2018 – 2019».

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Έναρξη Ομάδας Ψυχολογικής Υποστήριξης Επικοινωνίας και Αυτογνωσίας για τρανς ανθρώπους 2018 – 2019».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (ΣΥΔ), μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα της τρανς κοινότητας, γνωρίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι τρανς , φυλοδιαφορετικοί και ίντερσεξ άνθρωποι προσφέρει την ευκαιρία για πέμπτη συνεχή χρονιά σε όσα μέλη του ΣΥΔ το επιθυμούν να συμμετέχουν σε Ομάδα Ψυχολογικής Υποστήριξης Επικοινωνίας και Αυτογνωσίας με σκοπό:

  • Να διερευνήσουν θέματα ταυτότητας, έκφρασης , χαρακτηριστικών φύλου ή και σεξουαλικού προσανατολισμού,
  • Να μιλήσουν ανοικτά για θέματα μετάβασης ανταλλάσσοντας εμπειρίες και απορίες με σκοπό να διασφαλιστεί η ασφαλής μετάβαση μελών που το έχουν αποφασίσει,
  • Να συζητηθούν θέματα σε σχέση με την τρανς γονεϊκότητα,
  • Να δουλέψουμε με το θέμα της γνωστοποίησης (coming out) στην οικογένεια, στην εργασία, στους συντρόφους, στο φιλικό ή και στο ευρύτερο περιβάλλον,
  • Να ενημερωθούν και να λάβουν απαντήσεις cisgender πρόσωπα τα οποία συσχετίζονται με τρανς, φυλοδιαφορετικούς ή και ίντερσεξ ανθρώπους στο κοντινό περιβάλλον τους.

Κυρίως, να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου τα τρανς, φυλοδιαφορετικά και ίντερσεξ πρόσωπα θα εκφράζονται και θα αλληλεπιδρούν ελεύθερα στις αρχές της αυθεντικής επικοινωνίας και αλληλοϋποστήριξης, με τη βοήθεια της συντονίστριας, ώστε να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποφύγουμε άλλα θύματα διακρίσεων ή αποκλεισμών.

Η ομάδα θα είναι ανοιχτή σε όλα τα πρόσωπα που αντιμετωπίζουν προκλήσεις που συνδέονται με την έκφραση,  ταυτότητα, ή και χαρακτηριστικά φύλου σε προσωπικό επίπεδο ή στο άμεσο περιβάλλον τους. Είναι ανοιχτή σε όλους τους ανθρώπους που δεν αυτοπροσδιορίζονται εντός του στερεοτυπικού διπόλου των φύλων και αντιλαμβάνονται το φύλο ως φάσμα, καθώς και σε γονείς, συγγενείς, συντρόφους τρανς ή ίντερσεξ ανθρώπων.

Προϋποθέσεις ένταξης στην ομάδα :

  • Εγγραφή μέλους στο Σ.Υ.Δ
  • Παρακολούθηση όλων των συναντήσεων της ομάδας.
  • Υπογραφή έγγραφου τήρησης απορρήτου.

*Οι ατομικές συνεδρίες θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο χώρο του ΣΥΔ κατόπιν ραντεβού και ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις.

** Όποιο πρόσωπο ενδιαφέρεται να συμμετέχει μπορεί να το δηλώσει έως τις 3 Οκτωβρίου 2018. Ώρες γραφείου: Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00-14.00 & 17.00-20.00.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

ΣΥΓΓΡΟΥ 29, 1οςΟΡΟΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 11743

Τηλ. 210.9210697

Ώρες γραφείου: Δευτέρα έως Παρασκευή

09.00-14.00 & 17.00-20.00

http://www.tgender.grhttp://www.transgender-association.gr/

contact@tgender.grtransgender.support.association@gmail.com

Advertisements

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο Σεπτεμβρίου 22, 2018.

 
Αρέσει σε %d bloggers: