ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: «Ανάρμοστη συμπεριφορά από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας».

 Αθήνα, 4 Ιουλίου 2014

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών
(Αρ. Αποφ. Πρωτ. 7646/2010 – Αρ. Μητρ. Περιφ. Αττ. 19388).
http://www.transgender-association.gr/
transgender.support.association@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: «Ανάρμοστη συμπεριφορά από το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, συλλογικότητα για την υποστήριξη των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας, με ιδιαίτερη λύπη είναι αναγκασμένο να δηλώσει την έντονη διαμαρτυρία του για γεγονότα που συνέβησαν χτες Παρασκευή 4 Ιουλίου κατά την έναρξη του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα: όταν αναζητήσαμε τον χώρο που θα ήταν το περίπτερό μας, οδηγηθήκαμε σε ένα σημείο που αφενός μεν θα ήταν δύσκολη η πρόσβαση του κοινού ώστε να μας επισκεφτεί – σα να ήθελαν να μας κρύψουν και να μη φαινόμαστε, αφετέρου ο δρόμος που οδηγούσε εκεί ήταν δύσβατος.

Επιπλέον -και τούτο έχει γίνει και άλλες φορές-, αναζητώντας στην ιστοσελίδα του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας (http://antiracistfestival.gr/2014/06/04/programma/) τις εκδηλώσεις και συζητήσεις με lgbtθεματική, ο/η αναγνώστης/στρια, παρατηρεί ότι δεν υπάρχει απολύτως τίποτε αναρτημένο. Μάλιστα αφού έγινε σχετική παρατήρηση σε υπεύθυνο του Φεστιβάλ, κάποιος εξ αυτών ισχυρίστηκε ψευδώς ότι μας είχε πάρει «επανειλημμένως» τηλέφωνο, πράγμα που δε συνέβη ποτέ.

Ακόμη, όταν ζητήσαμε από υπεύθυνη να μας μεταφέρουν σε κάποιον χώρο πιο προσβάσιμο, αντιμετωπίσαμε ειρωνεία, που εν πάση περιπτώσει δεν θα περιμέναμε από κάποιους/ες που θεωρούσαμε συμμάχους.

Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, και μετά αυτού είμαστε υποχρεωμένες/οι, αφενός μεν να μη συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ, αφετέρου να ακυρώσουμε τη συζήτηση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει σήμερα Σάββατο 5/7/2014, ώρα 19.00 με θέμα: «Το φύλο μου, η ταυτότητά μου. Η αναγνώριση ανοίγει πόρτες», ζητώντας παράλληλα συγγνώμη από τις ομιλήτριες και ομιλητές που είχαμε προσκαλέσει αλλά και όσες/ους ενδιαφέρονταν να την παρακολουθήσουν.

Λυπούμαστε ιδιαίτερα για την ανακοίνωση αυτή, αλλά οι σύμμαχοι δεν φαίνονται στα λόγια, αλλά κυρίως στις πράξεις.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ (Σ.Υ.Δ.)

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο 5 Ιουλίου, 2014.