ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Συνάντηση εκπροσώπων LGBTQI οργανώσεων με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αθήνα, 12 Ιουλίου 2017

LOGOTYPO GTSA αντίγραφο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Συνάντηση εκπροσώπων LGBTQI οργανώσεων με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη».

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), αναγνωρισμένη μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για τα δικαιώματα των τρανς ανθρώπων, με το παρόν δελτίο τύπου, ενημερώνει σχετικά με προγραμματισμένη συνάντηση εκπροσώπων του LGBTQI οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, με τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, χτες, Τρίτη 11 Ιουλίου, διήρκεσε περίπου δύο ώρες, και πλην των εκπροσώπων του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανώσεων: ΟΛΚΕ, Colour Youth, Οικογένειες Ουράνιο Τόξο, Περήφανοι Γονείς, Athens Pride και Thessaloniki Pride.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καλωσόρισε τους εκπροσώπους των οργανώσεων ανοίγοντας την συζήτηση  λέγοντας πως ευελπιστεί ότι αυτή η συνάντηση θα αποτελέσει το έναυσμα για έναν ειλικρινή διάλογο, στο πλαίσιο της επικοινωνίας που σταθερά επιδιώκει η Νέα Δημοκρατία με όλη την κοινωνία.

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι των οργανώσεων ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη για σειρά ζητημάτων και ιδίως για τα θέματα διακρίσεων και βίας που αντιμετωπίζουν οι LGBTQI άνθρωποι, μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα διακρίσεων και παραβιάσεων θεμελιωδών δικαιωμάτων, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΥΔ, ανέλυσαν τις παραμέτρους που καθιστούν επιτακτική την ανάγκη νομοθέτησης για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, μέσα από απλές, γρήγορες, διάφανες, μη γραφειοκρατικές, διαδικασίες αλλαγής των εγγράφων βασισμένων στον αυτοπροσδιορισμό, αλλά και τα σημεία που το προτεινόμενο σχέδιο νόμου χρήζει τροποποιήσεων και βελτιώσεων, με πιο κεντρικά την αλλαγή της διαδικασίας σε εξωδικαστική και πιο αυτοματοποιημένη, την άρση των περιοριστικών προβλέψεων που θέτουν ένα πλαίσιο υπερρύθμισης, όπως τα θέματα της ανηλικότητας, τον περιορισμό στα έγγαμα πρόσωπα, καθώς και τη μη δυνατότητα αλλαγής των πιστοποιητικών γέννησης πιθανών τέκνων ως προς το φύλο και το κύριο όνομα των γονέων, καθώς επίσης και την έλλειψη προβλέψεων σε συγκεκριμένα θέματα αντιμετώπισης των διακρίσεων που αντιμετωπίζει η κοινότητά μας.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, αναγνώρισε ότι οι τρανς άνθρωποι βιώνουν σε μεγάλο βαθμό αποκλεισμούς  στον χώρο της εργασίας, ενώ συμπλήρωσε ότι βλέπει θετικά τη ψήφιση  του σχεδίου νόμου επί της αρχής. Μπορείτε, ακόμη, να δείτε την σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, εδώ (https://nd.gr/nea/synantisi-toy-proedroy-tis-nd-k-k-mitsotaki-me-ekprosopoys-loatki-organoseon).

Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών, βρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων και θεσμικών φορέων στη κατεύθυνση της ενημέρωσης για τις διακρίσεις και αποκλεισμούς που αντιμετωπίζει η τρανς κοινότητα και της διεκδίκησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών για τους τρανς ανθρώπους.

.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΩΝ

ΣΥΓΓΡΟΥ 29, 1ος ΟΡΟΦΟΣ, ΑΘΗΝΑ, 11743

Τηλ. 210.9210697

Ώρες γραφείου: Δευτέρα έως Παρασκευή

09.00-14.00 & 17.00-20.00

http://www.transgender-association.gr/

transgender.support.association@gmail.com

~ από Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών στο 12 Ιουλίου, 2017.